Nyheter

Vi söker servicetekniker!

2015-01-20

Välkommen in med din ansökan!


Vi söker en servicetekniker!

2014-02-18

Välkommen med din ansökan!


Vi söker en servicemontör

2013-02-24

.


Boklok bygger lägenheter på Frösön

2012-12-06

Varje lägenhet har ett eget FTX aggregat. Allt montage har utförts av Bokloks personal på fabrik. Boklok anlitade oss att injustera luftflöden, besiktiga imkanaler och göra en OVK-besiktning på samtliga 32 lägenheter. Arbetet blev klart under november månad och lägenheterna finns nu ute för försäljning.


Fjöset i Myckelåsen

2012-11-13

Patrik Agerberg och Mikael Eriksson äger och driver Fjöset Utveckling AB. Just nu pågår ett bygge av en lösdriftshall för ca 230 djur. I byggnaden byggs även ett loft på 300 kvm där ägarna kommer att ha konferenslokal, kontor samt eventuellt en relaxavdelning. Det är här vi kommer in och hjälper Patrik och Mikael med att installera energieffektiv ventilation som passar deras behov. Ägarna har förstått vikten av ett bra inomhusklimat och installerar även FTX-ventilation i samtliga personalutrymmen. Personalutrymmena kommer att betjänas av ett separat ventilationsaggregat.
Mer om deras verksamhet kan ni läsa på www.fjoset.se


I Odensala byggs det 8 parhus

2012-11-13

Två av totalt åtta parhus håller på att byggas i Odensala nedanför växtvaruhuset. Vi kommer att installera ventilation i dessa parhus på uppdrag av INAB. Varje husdel förses med ett eget ventilationsaggeregat med hög återvinning.


Ventilation i bostadshus

2012-06-12

Vi har de senaste två åren installerat ventilation i många bostadshus runt om i länet. De flesta installationerna vi gör i hus är vid nybyggnationer, men vi installerar även ventilation i äldre hus. Ett exempel är hemma hos Forswards i Getåsen. Vi installerade FTX-ventilation samtidigt som de renoverade invändigt och bytte fönster. Johan och Anna som driver Forswards hund & Jakt valde givetvis Optimal Ventilation när de skulle installera ventilation i deras bostadshus. Mer om Forswards verksamhet kan ni läsa på www.forswards.se


Ny ventilation hos fotografen

2012-06-01

I höstas installerades ny FTX-ventilation i fotografen Lennart Jonassons bostad och fotostudio på frösön. Vi har nyligen även installerat ny ventilation i hans nybyggda galleri. Ett besök på galleriet gör ni på Fritzhemsgatan 92. (Bilden är tagen under pågående montage)


Ombyggnation i Fortums lokaler, Kv Hummern

2012-05-12

Vi bygger om ventilationen i Fortums nya lokaler. Vi monterar bl.a. in nya brandspjäll för att klara den nya brandcellsindelningen. Ventilationsystemet kommer senare att injusteras och OVK-besiktigas. Arbetet har pågått en tid och kommer att vara klara under sommaren.


Ny medarbetare

2011-12-16

Vi hälsar Arne Jonsson varmt välkommen till Optimal Ventilation.
Arne har sedan tidigare mer än 20 års erfarenheter inom ventilationsbranschen.


Kontaktuppgifter till Arne
Tel:070-333 91 58
Mail: arne@ovab.se


Energisparåtgärder - Östersundsbostäder

2011-10-26

Nu är ca 250 spiskåpor utbytta och ena kvarteret har fått alla sina frånluftsfläkar utbytta. Arbetet fortsätter enligt planen under hösten.

Vi är sedan tidigare en av totalt tre aktörer inom ventilationsbranchen som har ett ramavtal Östersundsbostäder.


Optimal ventilation i Åre

2011-10-18

Tottbringen Fastigheter AB bygger fastigheter i Åre.

Vi har påbörjat vår ventilationsinstallation i de aktuella fastigheterna. Två fastigheter med vardera fyra lägenheter.

Vi projekterar, installerar, injusterar och OVK besiktigar de aktuella ventilationssystemen i dessa fastigheter. Varje lägenhet förses med ett separat FTX aggregat.

Vår beställare är INAB.


Optimal Ventilation i Svensk Leverantörstidning

2011-06-01

När Optimal Ventilation firade sin ettårsdag i maj 2011 passade Svensk Leveratörstidningen på att prata med Anders och Jimmy.

Läs om Optimal Ventilation i Svensk Leverantörstidning.


Energisparåtgärder utförs åt Östersundsbostäder

2011-05-25

På uppdrag av Östersundsbostäder kommer vi att genomföra en rad åtgärder på kv Skifteslaget 1 och Häggbäret 1 på Frösön. Vi kommer under sommaren att påbörja byte av befintliga frånluftsfläktar till nya EC-lågenergifläktar, vilka kommer att tryckstyras via Duc. Totalt kommer ca 35 fläktar att bytas ut. Vidare under hösten kommer vi att påbörja utbyte av spiskåpor i de ca 300 beröda lägenheterna och kommer även att injustera luftflöden samt utföra OVK-besiktningar i dessa områden.Serviceavtal

2011-01-28

Optimal ventilation har tecknat ett treårigt serviceavtal med Persson-invest gällande skötsel av värme och ventilation m.m i fastigheterna tillhörande Odenskogsvägen Fastigheter AB och NHP Östersund AB där bl.a. Julafastigheten ingår.


Kv Blåklockan 9

2010-12-01

Morènska villan kommer att byggas om från fritidsgård till lägenheter. Vi kommer under vintern installera ventilation i dessa lägenheter. Vår beställare är NCC.


Nybyggda villor

2010-11-29

Vi har under hösten färdigställt flertalet ventilationsinstallationer i villor inom jämtlandslän.
Vi erbjuder projektering, montage, driftsättning, injustering och OVK besiktning.


Ventilationsentreprenad på Fyrvalla

2010-09-15

OPTIMAL VENTILATION installerar ny behovsstyrd ventilation på Fyrvalla området. Beställare är Vasallen.
Lokalerna kommer att användas av Sjukvårdsupplysningen.